elektrische deelbakfiets


elektrische deelbakfiets 1.0

(transport, verkeer en reizen; neologisme)

elektrisch aangedreven bakfiets waarvan meerdere mensen, meestal tegen betaling, om beurten gebruikmaken en die onderdeel uitmaakt van een deelbakfietssysteem; elektrisch aangedreven bakfiets die gedeeld wordt door meerdere mensen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een elektrische deelbakfiets…

is een deelbakfiets; is een bakfiets; is een voertuig

      Algemene voorbeelden


      Vrijdag vond de officiële ingebruikname van de elektrische deelbakfiets plaats. Initiatiefnemers Maarten Venselaar en Arnout van Dijk zijn blij dat de bakfietsen nu daadwerkelijk gaan rijden. Tijdens de pilotfase is het lenen gratis.

      https://www.nieuwsbode-zeist.nl/nieuws/algemeen/449793/elektrische-deelbakfiets-in-gebruik-,

      Dagje strand? Neefje te logeren? Veel boodschappen? Pak de elektrische buurtbakfiets! [...]. Cargoroo maakt het jou mogelijk een elektrische deelbakfiets een uur, dagdeel of heel etmaal te gebruiken, je betaalt uitsluitend voor je gebruik!

      https://www.kidsproof.nl/Haarlem/Kinderwinkels/cargoroonl/elektrische-bakfiets-delen-standplaats,

      Gezocht: duurzame pionier voor deelbakfiets. Veel Houtenaren gebruiken de auto om boodschappen te doen of andere zaken te vervoeren [...]. Voor een groot deel van deze autoritjes zou een goede bakfiets een prima duurzaam alternatief zijn. Maar een bakfiets is behoorlijk prijzig in aanschaf, past ook niet in elk schuurtje en heb je misschien maar af en toe nodig. Wat als er nu een degelijke elektrische bakfiets bij jou in de buurt staat, die je eenvoudig en voor een klein bedrag kan reserveren? [...]. Lijkt het je wat: een elektrische deelbakfiets in jouw wijk? En wil jij een rol spelen in het opzetten van dit initiatief of misschien wel beheerder van de deelbakfiets worden?

      https://proeftuinhouten.nl/2017/02/23/gezocht-duurzame-pionier-voor-deelbakfiets/,

      Ook in Bezuidenhout zie je ze steeds meer: de (elektrische) bakfiets. Voor bijvoorbeeld het vervoer van een kind of boodschappen. Misschien wil je ook zo'n fiets inzetten maar heb je geen ruimte om hem veilig te stallen. Of heb je zo nu en dan een bakfiets nodig en gaat zelf er een aanschaffen een stap te ver. De werkgroep Duurzaam Bezuidenhout wil graag weten of en welke behoefte er bij Bezuidenhouters bestaat aan een (elektrische) deelbakfiets.

      https://bezuidenhout.nl/duurzaam/2018/11/01/elektrische-deelbakfiets-goed-idee/,

      Etymologie


      Aard herkomst inheems woord
      Vroegste datering 2017